Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

CHP'li Gümüş Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarının haklarını arıyor

CHP

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Milli Eğitim Bakanı Dinçerin cevaplaması için Meclise soru önergesi sundu.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Milli Eğitim Bakanı Dinçer`in cevaplaması için Meclise soru önergesi sundu.
Önergesinde, "Özellikle hatalı kadro politikalarının bir sonucu olarak KPSS`de yüksek puan alan Fen Edebiyat Fakültesi mezunlarının açıkta kalması söz konusu iken 2 yıllık ön - lisans mezunlarının daha düşük puanlarla kadroya alınmaları rahatsızlık yaratmıştır" iddiasında bulunan milletvekili Gümüş, "Geçtiğimiz aylarda devlet kadrolarına yapılan atamalarla ilgili kimi nitelikli çalışan kesimlerin ciddi rahatsızlıkları söz konusudur. Özellikle, Fen Edebiyat Fakülteleri mezunlarının kadro beklentileri yeteri kadar karşılanamamaktadır. Temel bilimler alanında eğitim alan bu mezunlar, bilimsel gelişmenin yapı taşlarını oluşturacak alanlarda donanımlı ve eğitimlidirler. Üniversite eğitimini aldıkları konular itibariyle kamunun ihtiyaç duyması söz konusu olan bu mezunların kadro talepleri ve KPSS ile yapılan atamaların şekline ve bölümlere verilen önceliklere olan itirazları kamuoyunun gündeminde de ciddi olarak yer bulmuştur. Özellikle hatalı kadro politikalarının bir sonucu olarak KPSS`de yüksek puan alan Fen Edebiyat Fakültesi mezunlarının açıkta kalması söz konusu iken 2 yıllık ön - lisans mezunlarının daha düşük puanlarla kadroya alınmaları rahatsızlık yaratmıştır." dedi.
Gümüş, önergesinde şu soruların cevaplarını aradı:
1. Fen Edebiyat Fakültesi mezunu sayısı ne kadardır? Bu sayının ne kadarı kamuda kadro sahibidir?
2. Fen Edebiyat Fakültesi mezunu kişilerden ne kadarı devletten kadro beklemektedir? Bu kişilerin kadro taleplerinin karşılanması için ne tür önlemler vardır?
3. Bu fakülte mezunlarının kadro ihtiyaçlarının karşılanması devlet bütçesine ne kadarlık maliyet getirecektir?
4. Önümüzdeki yıllarda kimi üniversitelerin Fen Edebiyat Fakültelerinin kontenjanlarının düşürülmesi gündemde midir?
5. Ülkemizin temel bilimler alanındaki eksikleri ve ihtiyaçları hangi yöntemlerle saptanmaktadır? Bu saptamaların sonuçları nelerdir?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false